07.02.2017

07.02.2017

Українська Зернова Асоціація (УЗА) офіційно повідомляє,  що 29.12.2016 р. генеральний директор УЗА Клименко Володимир Георгійович звернувся до членів УЗА з Заявою про припинення своєї діяльності на посаді генерального директора УЗА з 1 лютого 2017 року, в зв’язку з переходом на роботу  до компанії “ Нібулон” – провідного українського інвестора, сільгоспвиробника та експортера.

На посаді генерального директора УЗА Володимир Клименко працював з січня 1998 року.

Українська зернова асоціація, як громадська організація, що представляє інтереси експортерів вітчизняного зерна, була створена 21 грудня 1997 року. Першим її Президентом було обрано Миколу Компанця, а генеральним директором – Володимира Клименка. Від 2006–го Микола Компанець став почесним Президентом УЗА, а Володимир Клименко – Президентом асоціації.

За 19 років УЗА провела величезну роботу, завдяки якій можна говорити про вітчизняний зерновий ринок, адже з імпортера зернових на початку 1990-х наша країна поступово перетворилася на експортера зерна, стала впливовим гравцем і лідером з обсягу продажів збіжжя у світі.

Сьогодні Україна займає 3 місце в світі з експорту зерна!

Довідка

Клименко Володимир Георгійович  Заслужений працівник сільського господарства України.

Нагороджений Почесною грамотою та медаллю Кабінету Міністрів України, трудовою відзнакою «Знак пошани» Міністерства аграрної політики України, Золотим знаком Українського союзу промисловців і підприємців, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Має дві вищі освіти. Почесний доктор економічних наук, професор  Української технологічної академії, має  низку наукових праць з оптимізації вантажних перевезень зернових вантажів на залізничному транспорті.  З 2002 року працював радником віце-прем’єр міністрів з питань АПК у семи урядах, а також радником секретаря РНБО на громадських засадах. Клименко Володимир Георгійович - член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України. Експерт ЕБРР та ФАО.

Українська Зернова Асоціація (УЗА) – всеукраїнська громадська організація, метою діяльності якої є сприяння розвитку зернового ринку України та захист інтересів компаній, які входять до її cкладу. УЗА бере активну участь у розробці законодавства, що регулює зернову галузь, допомагає будувати ефективний діалог між владою та зерновим бізнесом. Українську Зернову Асоціацію створено в 1998 році й за роки існування вона стала потужною організацією, яка має відповідний авторитет на аграрному ринку держави. Учасниками УЗА є всесвітньо відомі транснаціональні торгівельні компанії, найбільші вітчизняні експортери та виробники зерна, елеватори, експедитори, страхові та юридичні компанії та інші. Переважна більшість зернового експорту України здійснюється компаніями, які входять до складу УЗА.

Українська Зернова Асоціація активно співпрацює з Кабінетом Міністрів України, Верховною Радою України, міністерствами та іншими органами державної влади. Представники УЗА входять до складу Координаційної Ради з питань аграрної політики при Кабінеті Міністрів України,  Урядових Робочих груп з питань координації ринку зерна, беруть активну участь у роботі громадських рад та колегій профільних міністерств. Українська Зернова Асоціація має встановлені партнерські зв’язки з низкою міжнародних та національних організацій аграрного спрямування.

Представники УЗА  системно взаємодіють із засобами масової інформації, при цьому  висвітлюються не лише проблемні питання зернової галузі та шляхи їх вирішення, та триває постійна робота над формуванням позитивного іміджу України як експортера зерна, зокрема на світовому ринку. Заходи, які здійснюються Українською Зерновою Асоціацією, зокрема міжнародні конгреси, конференції, семінари та круглі столи, привертають велику увагу української бізнесової спільноти, об’єднують кращих знавців зернового ринку, які мають можливість на таких заходах не тільки поділитися думками, але й спільно визначитися з проблемних питань зернової галузі, виробити концепцію подальшого розвитку зернового ринку. Невід'ємною складовою роботи Асоціації є інформаційна підтримка, що надається компаніям, які входять до складу УЗА. Учасники УЗА мають можливість першими серед інших учасників зернового ринку дізнатися про останні події зернового світу, отримують важливу для роботи цінову та аналітичну інформацію.

pres-reliz_uza.pdf135.22 кб